Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Οι ζωγραφιές που γίνονται παζλ!!

'Ωρα για... παιχνίδι!!

 Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού προγράμματος, 
«Ελιά: Είμαι του Ήλιου η θυγατέρα η πιο απ’ όλες χαϊδευτή»,
με τους μαθητές του Β΄3, του 20ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου 2014-15, αξιοποιήσαμε εργαλεία του Web 2.0 και μετατρέψαμε τις ζωγραφιές των ίδιων των παιδιών, σε διαδικτυακά παζλ, με θέμα τους μύθους, τα οποία βρισκονται on line και μπορεί να παίξει ο καθένας!!
Επίσης, είναι εξίσου συναρπαστικό, το ότι παρέχεται η δυνατότητα μέτρησης χρόνου ολοκλήρωσης του παζλ, καθώς και η επιλογή επιπέδου δυσκολίας!

Αρχικά, έγινε αφήγηση διαφόρων μύθων που βρήκαν οι μαθητές, σχετικά με την ελιά, όπως «O μύθος της διαμάχης του Ποσειδώνα και  της Αθηνάς» και «O μύθος του Ηρακλή με το ρόπαλό του». Κατόπιν, οι μαθητές/ τριες εμπνεόμενοι από όσα άκουσαν, κλήθηκαν να ζωγραφίσουν αντίστοιχες εικόνες. 

Οι ζωγραφιές φωτογραφήθηκαν και με τη βοήθεια του προγράμματος jigsaw planet, τις μετατρέψαμε σε διαδικτυακό παιχνίδι (παζλ), όπου επιλέγοντας τον κατάλληλο σύνδεσμο, καθένας μπορεί να παίξει οποιαδήποτε στιγμή.

Η δραστηριότητα αυτή έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τα παιδιά, καθώς βρήκαν συναρπαστικό, το ότι μπορούσαν να παίξουν, με ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε από τους ίδιους!

Επίσης, έχοντας τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν μεταξύ τους, τους συνδέσμους των μύθων, να επιλέγουν επίπεδο δυσκολίας και να μετρούν το χρόνο ολοκλήρωσης του παζλ, ενισχύθηκε ο ενθουσιασμός τους, και δημιουργήθηκε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα επικοινωνίας.

3 σχόλια: